Patiëntinformatie

TECHNIEK VOOR TANDARTSEN

Van snurkbeugel tot tandvervanging

Het aanmeten van een prothese kunt u als tandarts laten uitvoeren door TTL Appelhof,

als ook de anti-snurkvoorzieningen van de hoogste kwaliteit.

Indien gewenst voert TTL Appelhof ook een technisch intake met uw patiënt om wensen en technische mogelijkheden te bespreken.

Voorzieningen van TTL Appelhof

Dagelijks maken tandartsen in de regio Deventer gebruik van de producten en diensten van TTL Appelhof. Wij leveren onderstaande voorzieningen op maat:

Snurkbeugels (MRA-beugels)

Snurken kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid. Daarom ontwikkelde TTL Appelhof een comfortabele snurkbeugel voor in de mond. Dit Mandibulair Repositie Apparaat, oftewel MRA, duwt de onderkaak iets naar voren zodat de luchtweg groter wordt. De snurkbeugel is op maat gemaakt en daarom heel comfortabel in gebruik. Slikken en praten zijn geen probleem. Uit onderzoek is gebleken dat de MRA-beugel bij 96% van de mannen en vrouwen snurkproblemen en slaapapneu oplost.

Praktische zaken In 2 afspraken bij TTL Appelhof is uw patiënt van zijn of haar snurkprobleem af. In geval van slaapapneu vergoeden de meeste zorgverzekeraars voor een groot deel de snurkbeugel uit de basis- of aanvullende verzekering. In dat geval moet er wel eerst een slaaponderzoek hebben plaatsgevonden. De MRA-beugel geldt dan als alternatief voor de CPAP (neusmasker). Uw patiënt kan van tevoren bij de zorgverzekeraar informeren of de aanschaf van een MRA-beugel wordt vergoed.

Implantaten

TTL Appelhof heeft zich ontwikkeld tot een uiterst deskundig laboratorium voor implantologie. Op verzoek informeren onze specialisten uw patiënt over de voordelen, procedures en mogelijkheden van de behandeling van implantaten. Zo verliest u als tandarts geen behandeltijd.

Protheses / Kunstgebit

Het aanmeten en fabriceren van een gebitsprothese of kunstgebit is een tijdrovende klus. Daarom kunnen patiënten voor een deel van of zelfs de gehele behandeling terecht in het laboratorium van TTL Appelhof. Uiteraard houden wij u als tandarts op de hoogte van de vorderingen, zodat u betrokken blijft bij de behandeling.

Kronen

Tandtechnisch Laboratorium Appelhof maakt kronen van de meest hoogwaardige materialen. Onze bezorgservice zorgt ervoor dat u de voorziening zo snel mogelijk ontvangt. Indien gewenst voert TTL Appelhof ook een technisch intake met uw patiënt om wensen en technische mogelijkheden te bespreken.

Bruggen

TTL Appelhof vervaardigt bruggen van de hoogste kwaliteit en neemt hierin ook de wensen van de patiënt mee. Als het product klaar is levert onze eigen bezorgservice de voorziening bij u af.

Facings

TTL Appelhof produceert duurzame en kleurechte facings dankzij de diversiteit van technieken. Zo bent u uw patiënten niet alleen op tandtechnisch maar ook op cosmetisch vlak van dienst.

Frames

De framespecialisten van TTL Appelhof zorgen er dankzij geavanceerde apparatuur en jarenlange ervaring voor dat het frame exact past. Vervolgens levert onze eigen bezorgservice het frame af u.