Kunstgebit Deventer

Zoekt u een specialist voor het maken van een kunstgebit in Deventer? TTL Appelhof is een uiterst deskundig tandtechnisch laboratorium voor kunstgebitten en verwante zaken. Dankzij onze jaren aan ervaring en vele opties met betrekking tot kunstgebitten kunnen wij u ongetwijfeld verder helpen. Meer weten over de behandeling? Lees dan vooral verder of neem direct contact met ons op.

Kunstgebit in Deventer: het belang van een kunstgebit

Een andere benaming voor een kunstgebit is een uitneembare prothese. Met deze uitneembare prothese kunt u weer optimaal spreken, kauwen en bijten. Het doel van een kunstgebit is om de functie van uw tanden en kiezen over te nemen. Maar ook geeft een gebitsprothese het idee van een verzorgd uiterlijk terug wanneer uw gebit achteruit is gegaan of er tanden ontbreken.

kunstgebit deventer

Soorten kunstgebitten

U kunt bij ons terecht voor verschillende kunstgebitten en gebitsprotheses. Welke u precies nodig heeft kunnen we pas na een consult zeggen, maar dat we u verder kunnen helpen, durven we met zekerheid te stellen. Opties zijn onder andere een immediaatprothese, overkappingsprothese, een uitneembare partiële prothese of een kunstgebit op implantaten, ook wel een klikgebit genoemd.

Bent u benieuwd naar het proces van hoe TTL Appelhof een uitneembare prothese maakt? Met speciaal afdrukmateriaal maken we een eerste afdruk van uw huidige gebit. Vervolgens wordt dit gebruikt voor het maken van een gipsmodel, wat nodig is voor het ontwikkelen van een model van kunsthars. Dit model plaatst de tandtechnicus in uw mond om de beetpositie van de boven- en onderkaak te bepalen. Is deze stap klaar? Dan past de tandtechnicus het gebitsprothese hierop aan.

Waar wordt een kunstgebit van gemaakt?

Uitneembare protheses worden gemaakt van acryl. Maar er bestaan ook protheses die bestaan uit een combinatie van acryl en metaal. Dit noemen we een frameprothese, die ook een stuk lager ligt in kosten. Ook is het mogelijk om de keuze voor tanden van porselein of composiet te maken. Als specialist in een kunstgebit in Deventer informeren we u graag over de opties.

Wat zijn de kosten van een kunstgebit?

Hoeveel het laten maken van een kunstgebit in Deventer kost, hangt af van een aantal zaken. Daarom is het voor ons lastig om zonder een consult een goede indicatie te kunnen geven van de kosten. Wij nodigen u dan ook graag uit voor een eerste consult, dan kijken we samen naar wat er mogelijk is en hoeveel dit gaat kosten. Of de kosten worden gedekt door uw verzekering hangt af van uw verzekeraar en het door u gekozen pakket.

Het onderhoud van een kunstgebit

Een kunstgebit vereist dagelijks onderhoud. Door dit op de juiste manier te doen, gaat het veel langer mee en blijft het gebruik ook elke keer comfortabel. Daarnaast voorkomt u dat uw gebit beschadigd raakt, maar houdt goed onderhoud uw gebit ook schoon en fris. Wij vertellen u graag meer over hoe u uw gebitsprothese kunt onderhouden.

Reinig uw kunstgebit twee keer per dag

De prothese twee keer per dag reinigen met water, zeep en een protheseborstel houdt uw gebit schoon en fris. Maak hier gebruik van een doek of een laag water in de wasbak om te voorkomen dat uw kunstgebit beschadigd raakt. Ook zijn tandpasta’s en bruistabletten niet aan te raden, omdat deze het oppervlak ruw maken. Hierdoor krijgen voedselresten, tandplak, tandsteen en aanslag sneller de kans om zich te hechten.

Ook het reinigen van uw mondholte is belangrijk om nare irritaties en ontstekingen te voorkomen. Hier kunt u denken aan uw kaak, gehemelte en de ruimte tussen uw kaak en wangen. Voorkomen is uiteindelijk beter dan genezen.

Bewaar uw kunstgebit in een speciale opbergdoosje

’s Nachts is het beter om zonder een gebit in te slapen, omdat dit ontstekingen kan veroorzaken en de kans op tandenknarsen groter is. Ook krijgt uw tandvlees en kaak de rust die het nodig heeft, waarmee u slijtage van uw kaak en de gebitsprothese zelf voorkomt. Echter betekent dit ook dat u de prothese goed moet bewaren terwijl u slaapt.

Veel mensen denken dat ze hun kunstgebit in een glas met water kunnen bewaren. Wij raden dit niet aan, omdat dit de groei van schadelijke bacteriën bevordert. Het bewaren van uw gebit in een hiervoor bestemd opbergdoosje is de ideale manier om nog jarenlang gebruik te maken van de gebitsprothese.

Waarom TTL Appelhof?

Wij zijn TTL Appelhof, een in kunstgebitten gespecialiseerd tandtechnisch laboratorium met meer dan 85 jaar ervaring:

  • Zeer gespecialiseerd, tandtechnisch laboratorium is een treetje hoger dan de tandarts
  • Meer dan 85 jaar ervaring op het gebied van tandtechniek en kunstgebitten
  • Topkwaliteit behandeling en service

Ook als tandarts in en nabij Deventer kunt u het aanmeten van een prothese laten uitvoeren door TTL Appelhof. Wilt uw patiënt een technische intake om de wensen en meer technische mogelijkheden van de prothese te bespreken? Wij nemen de taak graag op ons.

Ook voor andere behandelingen

Als hét cosmetische en functionele tandtechnisch laboratorium voor Deventer en omstreken zijn wij ook gespecialiseerd in andere behandelingen. Denk hierbij aan snurkbeugels, gebitsprotheses, implantaten en tanden bleken. Zo staan wij ook voor u klaar wanneer het gaat om kunstgebit controle en kunstgebit reparatie in Deventer, zodat u jarenlang profijt heeft van uw tandprothese. Maak gebruik van onze gratis APKunstgebit service om uw prothese gratis te laten beoordelen. Een fijne prothese begint natuurlijk bij gespecialiseerde tandtechnici.

Maak een afspraak voor een eerste consult

Wilt u uw kunstgebit laten maken door een tandprotheticus in Deventer van TTL Appelhof? Maak dan direct een afspraak voor een eerste consult. Heeft u nog vragen over het maken van een gebitsprothese in Deventer? Of over een andere behandeling? Neem in dat geval vrijblijvend contact met ons op.

 
Wat kost een kunstgebit?

De kosten van een kunstgebit zijn sterk afhankelijk van meerdere factoren. Daarom kunnen we u een betere indicatie geven op basis van een consult, waarvoor we u graag uitnodigen. Wel wordt 75% van dit bedrag vergoed door uw basiszorgverzekering. Dit betekent dus dat wanneer een kunstprothese €1.000,- kost, €250,- vanuit uw eigen bijdrage komt. Ook is het goed om te weten dat elke 5 jaar een kunstgebit opnieuw in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit uw zorgverzekeraar, mits dit onder uw pakket valt.

Wat kost een kunstgebit zonder vergoeding?

De gemiddelde prijs van een kunstgebit (onder- en bovenkaak) zonder vergoeding ligt tussen de €900 en €1.300,-, alleen komt het bijna niet voor dat mensen deze volledig zelf hoeven te bekostigen. Dit komt doordat u vaak vanuit de basiszorgverzekering vergoeding krijgt en uiteindelijk slechts 25% van het totale bedrag hoeft te betalen. Wij raden het aan om te controleren of een gebitsprothese wordt vergoed door uw zorgverzekeraar.

Hoe lang zonder tanden voor kunstgebit?

Geen zorgen, het komt bijna niet meer voor dat patiënten zonder tanden zitten terwijl ze wachten op hun kunstgebit. Een kunstgebit wordt namelijk na het trekken van alle tanden gelijk geplaatst, omdat het aanmeten altijd voor het trekken van de tanden plaatsvindt.

Wat is de gemiddelde leeftijd voor een kunstgebit?

Op dit moment ligt de gemiddelde leeftijd voor een kunstgebit op 62 jaar. In vergelijking met vroeger, is dit een veel hogere leeftijd. Zo is er bij 50 tot 70 jarigen een forse daling gemerkt en is de verwachting dat de gemiddelde leeftijd in de toekomst nog verder zal stijgen.