Gebitsprothese

Als u een gebitsprothese aan moet laten meten, bent u aan het juiste adres bij TTL Appelhof. Wij zijn een tandtechnisch laboratorium, wat betekent dat wij u optimaal van dienst kunnen zijn op het gebied van gebitsprotheses. Er zijn verschillende opties op het gebied van gebitsprotheses. Wij gaan graag voor u kijken wat de best keuze voor uw gebit is.

Wat kost een kunstgebit?

U bent uiteraard benieuwd naar de kosten van een kunstgebit. Dit kunnen wij vooraf nooit met zekerheid zeggen, omdat het compleet afhankelijk is van uw persoonlijke situatie. Wij ontvangen u daarom graag voor een consult, zodat we kunnen zien wat er moet gebeuren. Er bestaan ook verschillende gebitsprotheses, waardoor wij vooraf moeten kijken welke kant we hier mee op gaan. Neem daarom gerust contact met ons op voor een consult.

Gebitsprothese of tandprothese?

Er zit een verschil tussen een gebitsprothese en een tandprothese. Een tandprothese is slechts één tand die vervangen of opgevuld wordt. In het geval van een gebitsprothese zijn er meerdere missende tanden die verhuld worden door middel van een kunstgebit. Indien u problemen met uw gebit heeft, kunt u gerust contact met ons opnemen. Wij verwelkomen u graag in ons tandtechnisch laboratorium om te kijken naar de mogelijkheden voor uw gebit. Heeft u nog vragen? Ook dan neemt u contact met ons op. Wij geven u graag meer informatie.

Gebitsprothese laten plaatsen bij TTL Appelhof

  • Zeer gespecialiseerd, tandtechnisch laboratorium is stap hogerop dan de tandarts;
  • Meer dan 85 jaar ervaring op het gebied van tandtechniek;
  • Topkwaliteit en service.

Neem direct contact met ons op voor een afspraak. Wij kunnen u verder helpen op het gebied van tandtechnische zaken. Wenst u meer informatie? Ook dan neemt u gerust contact met ons op.

Wat is een gebitsprothese?

Een gebitsprothese, ook wel een kunstgebit genoemd, is een kunstmatige vervanging voor ontbrekende tanden en/of kiezen. Het kan een volledige of gedeeltelijke prothese zijn en wordt altijd op maat voor u gemaakt.

Hoe lang gaat een kunstgebit mee?

De levensduur van een kunstgebit varieert, maar deze kan gemiddeld 5 tot 8 jaar meegaan voordat aanpassingen of vervanging nodig zijn.

Hoe onderhoud ik mijn gebitsprothese?

Om uw gebitsprothese te onderhouden, spoelt u deze na elke maaltijd af, borstelt u hem dagelijks met een speciale protheseborstel en bewaart u deze ’s nachts in water of een reinigingsoplossing.

Is een kunstgebit comfortabel om te dragen?

Met de juiste aanpassingen en gewenning kunnen gebitsprotheses comfortabel aanvoelen. Het is normaal dat het even tijd kost om eraan te wennen. Regelmatige controles bij de tandarts zijn belangrijk voor optimaal comfort.