UW GEBIT IN TOPCONDITIE

Mooie implantaten in uw gebit met TTL Appelhof

TTL Appelhof vervaardigt cosmetische en tandtechnische oplossingen als implantaten voor het gebit. Een mooi en gezond gebit, hoe belangrijk is dat voor u? Voor wie te maken krijgt met een verloren kies, tandverkleuring of een ander gebitsprobleem zijn wij de redder in nood. Ook weten wij raad met snurkproblemen en slaapapneu. Bovendien stellen onze specialisten u tijdens de behandeling op uw gemak.

Bel naar 0570 – 61 22 61 voor meer informatie over de behandelingen die wij aanbieden.

Patiëntinformatie van TTL Appelhof

Dagelijks maken tandartsen in de regio Deventer gebruik van de producten en diensten van TTL Appelhof. Wij leveren onderstaande voorzieningen op maat:

Implantaten gebit

DOWNLOAD DE BROCHURE

TTL Appelhof heeft zich ontwikkeld tot een uiterst deskundig laboratorium voor implantologie. Meer informatie over implantaten voor het gebit leest u in de brochure of onderaan de pagina.

Protheses / Kunstgebit

DOWNLOAD DE BROCHURE

TTL Appelhof heeft zich ontwikkeld tot een uiterst deskundig laboratorium voor protheses / kunstgebitten. Meer informatie over protheses leest u in de brochure.

Door een kapje van metaal of porselein vast te lijmen op een afgesleten tand of kies, krijgt deze zijn oorspronkelijke vorm en functie weer terug. Dit kapje noemt men een kroon. Meer informatie over kronen leest u in de brochure.

Een brug bestaat uit 2 of meer kronen die samen een ontbrekende tand of kies vervangen. Deze worden aangebracht om te voorkomen dat andere tanden of kiezen scheef gaan staan, om beter te kunnen kauwen of om het uiterlijk te verbeteren.

Een facing biedt uitkomst als er sprake is van verkleurde tanden, een spleetje tussen de tanden of een afgebroken tand. Door een laagje tandkleurig vulmateriaal aan te brengen verandert de kleur of vorm van een tand.

In tegenstelling tot bruggen, kronen en implantaten, is een frame een tandvervanging die u wel uit de mond kunt nemen. In overleg met de tandarts kiest een patiënt voor een frame- of plaatprothese die verloren tanden en kiezen vervangt.

Gebitsbeschermers

De ideale gebitsbeschermer biedt maximale bescherming tegen schade aan de tanden. De gebitsbeschermer zit stevig, maar ook prettig. Daarnaast mag het de ademhaling niet verstoren.

Bleekmallen

DOWNLOAD DE BROCHURE

Gedurende uw leven zal de kleur van uw tanden veranderen, wat tot gevolg heeft dat de tint van het gebit donkerder wordt. Deze verkleuring doet zich in de loop der jaren voor en is een natuurlijk proces, dat onder invloed van diverse factoren plaatsvindt. Om de kleurverandering van het gebit te keren, kan men ervoor kiezen om de tanden te bleken. Neem contact op met TTL Appelhof om een afspraak te maken.

Bang voor de tandarts?

U bent niet de enige die er tegenop ziet om plaats te nemen in de tandartsstoel. De specialisten van TTL Appelhof nemen uw angst weg door de behandeling stap voor stap met u door te nemen en u van heldere uitleg te voorzien. Ga gerust even in de stoel liggen zonder dat u behandeld wordt. Zo went u (opnieuw) aan de praktijk. Hoewel het bezoek aan de tandarts voor sommigen vervelend blijft, kunnen we u alvast een beetje geruststellen.

Uw gebit in topconditie

MAAK EEN AFSPRAAK

Of u nu een ‘eigen’ gebit of kunstgebit heeft, een goede mondhygiëne is van groot belang. Door uw gebit actief te verzorgen en regelmatig de tandarts te bezoeken, houdt u uw mond in topconditie. Natuurlijk geldt dit ook voor het gebit van uw kind. Een goede verzorging en regelmatig poetsen vormen de basis voor een gezond gebit dat een leven lang meegaat. Zodra uw kind heeft gewisseld, is het verstandig om de tandarts te vragen naar preventieve maatregelen zoals sealen en fluorbehandelingen. Bent u op zoek naar een tandarts in de omgeving van Deventer? Mogelijk kunnen wij u verder helpen binnen ons netwerk.

Verzekering en vergoeding

VRAAG MEER INFORMATIE AAN

Op de vraag of uw verzekering de kosten voor een tandartsbehandeling dekt, bestaat geen algemeen antwoord. De vergoeding is onder andere afhankelijk van uw verzekeraar, het door u gekozen pakket en de inhoud van de behandeling.

Vragen over de vergoeding?

Controleer de polisvoorwaarden van uw verzekering of neem contact op met de zorgverzekeraar als u wilt weten of uw behandeling wordt vergoed.

Wat is een implantaat?

Een implantaat vervangt een afwezige tandwortel en is dus een soort kunstwortel. Het implantaat wordt als een schroef in de kaak gebracht en biedt houvast voor een kroon, brug of kunstgebit.

Het plaatsen van implantaten in het gebit

Het plaatsen van implantaten in uw gebit wordt gedaan onder plaatselijke verdoving. Als eerste wordt het tandvlees losgemaakt op de plek waar het implantaat moet komen. Zodat het kaakbot zichtbaar wordt. Dan wordt een gaatje in het kaakbot geboord. Daarin wordt het implantaat geschroefd of getikt. Nadat een of meer implantaten in het kaakbot zijn verankerd, plaatst de tandarts hierop de kroon, brug of kunstgebit.

De ervaringen met de behandelingen voor het implantaten gebit zijn wisselend. Het bot zelf heeft geen gevoel, maar het tandvlees kan enigszins pijnlijk zijn. Als de pijn te hevig wordt, krijgt u pijnstillers voorgeschreven.

Implantaten en het kunstgebit

Een kunstgebit op implantaten wordt ook wel een klikgebit genoemd. Omdat de prothese wordt vastgeklikt op de implantaten. Zodat het loszittend kunstgebit voortaan vast op de kaak ligt. Het klikgebit zit niet helemaal vast in uw mond, maar het verschuift al veel minder. Implantaten onder een kunstgebit kunnen ook een oplossing zijn als het dragen van uw kunstgebit pijn veroorzaakt door verlies van het kaakbot.

Implantaten in uw gebit schoonmaken

Na de behandeling is het belangrijk dat u de implantaten in uw gebit goed gaat schoonmaken. Een implantaat onder een kroon of brug zit verankerd in het bot. Daarom hoort u de overgang van de kroon of brug naar het tandvlees goed schoon te maken. Poets dit gebied zorgvuldig met een zachte tandenborstel en gebruik tandenstokers.

 

 

Tandprotheticus in Deventer

Een tandprotheticus is een expert op het gebied van aanmeten en vervaardigen van uitneembare protheses. Dit is een wettelijk erkend beroep en een tandprotheticus heeft altijd de nieuwste technische als medische kennis. Indien u geheel of gedeeltelijk tandloos bent, kan een tandprotheticus uw kauwvermogen weer herstellen. Bij TTL Appelhof kunt u terecht bij een tandprotheticus, om op de juiste wijze een tandprothese aangemeten te krijgen.

Wij werken samen met tandartsen, implantologen en laboratoria. Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij geven u altijd meer informatie als u dat wenst. Het is ook mogelijk dat u een doorverwijzing naar ons krijgt van uw tandarts. Dit gebeurt vaak als u een prothese, kroon of brug nodig hebt. De tandarts blijft wel eindverantwoordelijke.

De deskundigheid van de tandprothese

Een tandprotheticus heeft diverse gebieden van deskundigheid. Dit is bijvoorbeeld het onderzoek van de mond, waar gekeken wordt naar wat nodig is voor het aanmeten van de gebitsprothese en het aanmeten, vervaardigen en passen van de gebitsprothese bij beide kaken. Tevens kan de tandprotheticus u altijd voorzien van goede raad en informatie op het gebied van een gebitsprothese of het gebruik hier van.

Gespecialiseerd in tandprotheses

Bij TTL Appelhof zijn we gespecialiseerd in tandprotheses, waardoor wij u zeer goed van dienst kunnen zijn. Voor het maken van een tandprothese moet u ongeveer vijf of zes keer langskomen bij de tandarts. Het maken van een plaatprothese duurt ongeveer vijf weken, een frameprothese heeft wat langer nodig. Als u een tandprothese krijgt en hier voor het eerst mee zult praten, is het mogelijk dat dit nog wat onwennig is. Dit is normaal en gaat vanzelf over. In de brochure op onze website kunt u veel meer lezen over tandprotheses en hoe dit in zijn werk gaat.

Neem contact op voor meer informatie

Wilt u graag meer informatie ontvangen over de behandelingen die wij aanbieden? Kom dan gerust met ons in contact. Wij zijn elke dag werkdag van 08.00 tot 16.30 uur telefonisch bereikbaar, met uitzondering van vrijdag (tot 14.00 uur): 0570 – 61 22 61.

Veelgestelde vragen

Kan iedereen geholpen worden bij TLL Appelhof?

TLL Appelhof staat open voor samenwerkingsverbanden met iedere tandarts, implantoloog en laboratorium.

Is mijn leeftijd van belang?

Nee, uw leeftijd is niet relevant. Wel is uw gezondheid van belang. Gebruikt u bloedverdunners of andere medicijnen, dan hoeft dit geen belemmering te zijn. Uiteraard gaat dit in overleg met uw behandelaar. Als u jonger dan 18 bent, moet onderzocht worden of u gestopt bent met groeien. Roken? Liever niet.

Wat kosten implantaten voor mijn gebit en worden deze vergoed door de verzekering?

Een volledige boven- en onderprothese op implantaten, klikgebit of klikprothese genoemd, wordt in de meeste gevallen voor het grootste gedeelte vergoed uit de basisverzekering.

Voor kronen en bruggen op implantaten kunt u het beste eerst een intake doen bij uw behandelaar en een begroting opvragen, aangezien ook de soort implantaten en opbouwstructuur prijsbepalend zijn. Kroon- en brugwerk op implantaten kost grofweg tussen de € 1700,- en € 2000,- per implantaat inclusief plaatsen en gebitsvervanging. Vraag uw zorgverzekeraar of u voor (gedeeltelijke) vergoeding in aanmerking komt.

Hoeveel tandartsbezoeken zijn nodig voor de behandeling?

Het plaatsen van een implantaat gebeurt in 1 behandeling. De gehele behandeling, inclusief het aanmeten van de gebitsprothese, kost vanaf het eerste onderzoek tot de eindcontrole 6 à 8 bezoeken. Voor het plaatsen van kroon- en brugwerk op implantaten moet u rekening houden met 2 of 3 tandartsbezoeken na implanteren.

Wat zijn de voordelen van implantaten ten opzichte van andere gebitsvervangingen?

Als 1 of meerdere tanden ontbreken, hoeft u met implantaten geen gezonde tanden of kiezen op te offeren om ontbrekende tanden of kiezen terug te plaatsen. In tegenstelling tot conventionele bruggen of gedeeltelijke gebitsprotheses zijn er geen buurelementen nodig. Het onnodig slijpen aan gezonde tanden of kiezen die naast het te vervangen element staan is met een implantaat ook niet meer aan de orde. Natuurlijk zijn comfort en uiterlijk voor veel mensen een belangrijke reden. Met kroon- en brugwerk op implantaten voelt en ziet uw gebit eruit als van uzelf.

Bij een volledig tandloze kaak of kaken is het voordeel van een implantaat dat de tanden en kiezen weer vast aan de kaak zitten, u draagt dus nu een klikgebit. Hierdoor neemt uw kauwvermogen toe en geniet u weer volop van uw maaltijden. Maag- en darmklachten en andere lichamelijke klachten die zijn ontstaan door een slecht kauwvermogen, nemen snel af. Bij een bovenprothese op implantaten kan de verhemelteplaat van de prothese voor een groot deel worden weggelaten, waardoor de tong het gehemelte weer kan raken. De mond voelt minder vol, de smaakbeleving wordt groter en u kunt weer zorgeloos lachen, zingen, sporten en niezen. Bovendien slinkt de kaak niet verder op de plaats van de implantaten.

Hoe veilig zijn tandheelkundige implantaten?

Langdurige klinische onderzoeken tonen positieve langetermijnresultaten, waaruit blijkt dat u een leven lang plezier heeft van implantaten. De schroefdraad verankert het implantaat in het bot zodat het op zijn plaats blijft. Ook niet geheel onbelangrijk: implantaten zijn van het lichaamsvriendelijke materiaal titanium gemaakt.

Doet de behandeling pijn?

Een plaatselijke verdoving zorgt ervoor dat u geen pijn voelt tijdens het plaatsen van de implantaten. Na behandeling kan het gebied een paar dagen gezwollen zijn en pijnlijk aanvoelen. Gebruik dan een gewone pijnstiller of vraag uw behandelaar om een sterkere pijnstiller voor te schrijven.

Kan ik mijn prothese dragen nadat de implantaten zijn geplaatst?

Het is verstandig om de prothese zoveel mogelijk uit te doen of het liefst helemaal niet te dragen in de eerste week na de behandeling. Als u de prothese om esthetische redenen niet een week lang kunt missen, is het mogelijk om deze aan te passen. Wilt u uw kunstgebit absoluut niet uitdoen, overleg dit dan met uw behandelaar. Ook dient u uw eetgewoontes een tijdje aan te passen. Zacht, geprakt en vloeibaar eten, zoals Brinta, broodpap, bonen en soep verdienen de voorkeur boven andere maaltijden.

Hoe verzorg ik mijn nieuwe tanden?

Zoals uw eigen tanden. Poets 3 keer per dag en gebruik flosdraad, ragers en tandenstokers voor een optimaal resultaat. Natuurlijk dient u ook de tandarts en/of mondhygiëniste te bezoeken. Hij of zij zal u laten zien wat de juiste manier is om uw tanden en implantaten te verzorgen.

Verkleuren of beschadigen mijn nieuwe tanden door koffie, thee of wijn?

Niet meer dan bij natuurlijke tanden. Uw tandarts zal een tandpasta aanbevelen die dit helpt voorkomen. Een kunstgebit of klikgebit kunt u het beste uitdoen en poetsen met groene zeep en een zachte tandenborstel.