Patiëntinformatie

UW GEBIT IN TOPCONDITIE

Mooie implantaten in uw gebit met TTL Appelhof

TTL Appelhof vervaardigt cosmetische en tandtechnische oplossingen als implantaten voor het gebit. Een mooi en gezond gebit, hoe belangrijk is dat voor u? Voor wie te maken krijgt met een verloren kies, tandverkleuring of een ander gebitsprobleem zijn wij de redder in nood. Ook weten wij raad met snurkproblemen en slaapapneu. Bovendien stellen onze specialisten u tijdens de behandeling op uw gemak.

Bel naar 0570 – 61 22 61 voor meer informatie over de behandelingen die wij aanbieden.

Patiëntinformatie van TTL Appelhof

Dagelijks maken tandartsen in de regio Deventer gebruik van de producten en diensten van TTL Appelhof. Wij leveren onderstaande voorzieningen op maat:

Implantaten gebit

DOWNLOAD DE BROCHURE

TTL Appelhof heeft zich ontwikkeld tot een uiterst deskundig laboratorium voor implantologie. Meer informatie over implantaten voor het gebit leest u in de brochure of onderaan de pagina.

Protheses / Kunstgebit

DOWNLOAD DE BROCHURE

TTL Appelhof heeft zich ontwikkeld tot een uiterst deskundig laboratorium voor protheses / kunstgebitten. Meer informatie over protheses leest u in de brochure.

Door een kapje van metaal of porselein vast te lijmen op een afgesleten tand of kies, krijgt deze zijn oorspronkelijke vorm en functie weer terug. Dit kapje noemt men een kroon. Meer informatie over kronen leest u in de brochure.

Een brug bestaat uit 2 of meer kronen die samen een ontbrekende tand of kies vervangen. Deze worden aangebracht om te voorkomen dat andere tanden of kiezen scheef gaan staan, om beter te kunnen kauwen of om het uiterlijk te verbeteren.

Een facing biedt uitkomst als er sprake is van verkleurde tanden, een spleetje tussen de tanden of een afgebroken tand. Door een laagje tandkleurig vulmateriaal aan te brengen verandert de kleur of vorm van een tand.

In tegenstelling tot bruggen, kronen en implantaten, is een frame een tandvervanging die u wel uit de mond kunt nemen. In overleg met de tandarts kiest een patiënt voor een frame- of plaatprothese die verloren tanden en kiezen vervangt.

Gebitsbeschermers

De ideale gebitsbeschermer biedt maximale bescherming tegen schade aan de tanden. De gebitsbeschermer zit stevig, maar ook prettig. Daarnaast mag het de ademhaling niet verstoren.

Bleekmallen

DOWNLOAD DE BROCHURE

Gedurende uw leven zal de kleur van uw tanden veranderen, wat tot gevolg heeft dat de tint van het gebit donkerder wordt. Deze verkleuring doet zich in de loop der jaren voor en is een natuurlijk proces, dat onder invloed van diverse factoren plaatsvindt. Om de kleurverandering van het gebit te keren, kan men ervoor kiezen om de tanden te bleken. Neem contact op met TTL Appelhof om een afspraak te maken.

Bang voor de tandarts?

U bent niet de enige die er tegenop ziet om plaats te nemen in de tandartsstoel. De specialisten van TTL Appelhof nemen uw angst weg door de behandeling stap voor stap met u door te nemen en u van heldere uitleg te voorzien. Ga gerust even in de stoel liggen zonder dat u behandeld wordt. Zo went u (opnieuw) aan de praktijk. Hoewel het bezoek aan de tandarts voor sommigen vervelend blijft, kunnen we u alvast een beetje geruststellen.

Uw gebit in topconditie

MAAK EEN AFSPRAAK

Of u nu een ‘eigen’ gebit of kunstgebit heeft, een goede mondhygiëne is van groot belang. Door uw gebit actief te verzorgen en regelmatig de tandarts te bezoeken, houdt u uw mond in topconditie. Natuurlijk geldt dit ook voor het gebit van uw kind. Een goede verzorging en regelmatig poetsen vormen de basis voor een gezond gebit dat een leven lang meegaat. Zodra uw kind heeft gewisseld, is het verstandig om de tandarts te vragen naar preventieve maatregelen zoals sealen en fluorbehandelingen. Bent u op zoek naar een tandarts in de omgeving van Deventer? Mogelijk kunnen wij u verder helpen binnen ons netwerk.

Verzekering en vergoeding

VRAAG MEER INFORMATIE AAN

Op de vraag of uw verzekering de kosten voor een tandartsbehandeling dekt, bestaat geen algemeen antwoord. De vergoeding is onder andere afhankelijk van uw verzekeraar, het door u gekozen pakket en de inhoud van de behandeling.

Vragen over de vergoeding?

Controleer de polisvoorwaarden van uw verzekering of neem contact op met de zorgverzekeraar als u wilt weten of uw behandeling wordt vergoed.

Wat is een implantaat?

Een implantaat vervangt een afwezige tandwortel en is dus een soort kunstwortel. Het implantaat wordt als een schroef in de kaak gebracht en biedt houvast voor een kroon, brug of kunstgebit.

Het plaatsen van implantaten in het gebit

Het plaatsen van implantaten in uw gebit wordt gedaan onder plaatselijke verdoving. Als eerste wordt het tandvlees losgemaakt op de plek waar het implantaat moet komen. Zodat het kaakbot zichtbaar wordt. Dan wordt een gaatje in het kaakbot geboord. Daarin wordt het implantaat geschroefd of getikt. Nadat een of meer implantaten in het kaakbot zijn verankerd, plaatst de tandarts hierop de kroon, brug of kunstgebit.

De ervaringen met de behandelingen voor het implantaten gebit zijn wisselend. Het bot zelf heeft geen gevoel, maar het tandvlees kan enigszins pijnlijk zijn. Als de pijn te hevig wordt, krijgt u pijnstillers voorgeschreven.

Implantaten en het kunstgebit

Een kunstgebit op implantaten wordt ook wel een klikgebit genoemd. Omdat de prothese wordt vastgeklikt op de implantaten. Zodat het loszittend kunstgebit voortaan vast op de kaak ligt. Het klikgebit zit niet helemaal vast in uw mond, maar het verschuift al veel minder. Implantaten onder een kunstgebit kunnen ook een oplossing zijn als het dragen van uw kunstgebit pijn veroorzaakt door verlies van het kaakbot.

Implantaten in uw gebit schoonmaken

Na de behandeling is het belangrijk dat u de implantaten in uw gebit goed gaat schoonmaken. Een implantaat onder een kroon of brug zit verankerd in het bot. Daarom hoort u de overgang van de kroon of brug naar het tandvlees goed schoon te maken. Poets dit gebied zorgvuldig met een zachte tandenborstel en gebruik tandenstokers.