Implantaat in Deventer

Wilt u een implantaat in Deventer laten plaatsen? Implantaten worden in het kaakbot verankerd zodat kronen de tanden kunnen vervangen. Hierbij wordt een stukje tandvlees weggehaald zodat de kroon tand op het implantaat geplaatst kan worden. TTL Appelhof is gespecialiseerd in het plaatsen van tandimplantaten.

Implantaat in Deventer laten plaatsen bij TTL Appelhof

  • Zeer gespecialiseerd, tandtechnisch laboratorium is een stap hogerop dan de tandarts
  • Meer dan 85 jaar ervaring op het gebied van tandtechniek
  • Topkwaliteit en service

Neem direct contact op voor een afspraak voor het plaatsen van een implantaat in Deventer. Ook wanneer u meer informatie wenst, kunt u gerust contact opnemen.

Implantaat laten plaatsen

Mist u een kies of tand en vindt u dit hinderlijk? Naast dat u zich er misschien voor schaamt, zijn er dieperliggende redenen waarom tandvervanging uitkomst kan bieden. Uw kauw- en afbijtvermogen kunnen afnemen doordat een deel van uw gebit gemist. En op lange termijn zorgt dit voor de verschuiving van kiezen en tanden, omdat ze niet allemaal recht naast elkaar staan en er een duidelijk gat is.

Dit is goed te voorkomen door een implantaat in het gebit te laten plaatsen. Hiermee krijgt u weer een volledig gebit, waardoor u weer zelfverzekerder door het leven kunt gaan. Wij zijn TTL Appelhof, een tandtechnisch laboratorium. Dit is een stap verder dan de tandarts en wij kunnen u dus optimaal van dienst zijn op het gebied van implantaten.

Hoe werkt een implantaat?

Een implantaat is tegenwoordig de standaardoplossing binnen de tandheelkunde. Een implantaat wordt beschreven als een kunstwortel, die de natuurlijke wortel vervangt. Deze plaatsen we onder het tandvlees. Vervolgens gaat de implantaat door een genezingsperiode van 2 tot 3 maanden en is het dan mogelijk om een kroon op het implantaat te plaatsen. Het plaatsen van een implantaat in Deventer doet TTL Appelhof zo zorgvuldig, dat u geen enkel verschil merkt tussen een implantaatkroon en een natuurlijke kies of tand. Ook tijdens het kauwen en bijten zult u weer kunnen genieten als vanouds.

Wat gebeurt er na de behandeling?

Heeft u een implantaat in Deventer laten plaatsen? Het kan voorkomen dat u wang, lippen of kin enige tijd opzwellen. Deze symptomen gaan binnen enkele uren of dagen vanzelf over. De eerste paar dagen na de behandeling is het aan te raden om uw mond een paar keer per dag te spoelen met een voorgeschreven mondspoeling die chloorhexidine bevat. Deze werkzame stof voorkomt infecties na mondoperaties, zoals het plaatsen van een implantaat of een acute tandvleesontsteking. Verder dient u alleen zacht voedsel te eten om uw gebit en tandvlees de tijd te geven om te helen. Wees voorzichtig met tandenpoetsen en ontwijk de wond zoveel mogelijk.

Afhankelijk van de behandeling kunt u na enkele weken langskomen voor een eerste controle. Tijdens deze afspraak maken we röntgenfoto’s en verwijderen we eventuele overgebleven hechtingen in de mond. De controle na de genezingsperiode vindt zoals eerder gezegd na ongeveer 2 tot 3 maanden plaats. Hier worden röntgenfoto’s gemaakt om de implantaten te controleren. Ziet het implantaat er goed uit? Dan kan de kroon worden geplaatst.

Kosten van een implantaat

Wilt u weten wat een implantaat gaat kosten? Dit is iets wat wij niet vooraf met zekerheid kunnen zeggen, daar geen enkele patiënt hetzelfde is. Het verschilt tevens ook of de implantaten tanden vervangen, of dat het implantaat in plaats van een kies wordt geplaatst. Verder zijn er verschillende manieren waarop de implantaten geplaatst kunnen worden. Het implantaat is zichtbaar in de mond, of het wordt onder het tandvlees opgesloten. Een kroon vervangt vervolgens de tanden, zodat het er uitziet alsof u een volledig gebit hebt.

Tandtechnisch expert

Voor het laten plaatsen van een implantaat in Deventer, bent u bij ons aan het juiste adres. Al meer dan 85 jaar heeft TTL Appelhof ervaring op het gebied van tandtechniek. Als gespecialiseerd en tandtechnisch laboratorium durven wij met trots te zeggen dat wij net een stap verder gaan dan de tandarts. Naast implantologie, zijn wij namelijk ook gespecialiseerd in het bleken van tanden en tandprotheses.

Wilt u uw zelfvertrouwen een boost geven en weer met een stralend witte glimlach gezien worden? Of denkt u dat een tandprothese wellicht uitkomst gaat bieden? TTL Appelhof helpt u hier graag mee. Op zorgvuldige wijze bleken wij uw tanden of zijn we u van dienst met het aanmeten, aanbrengen en corrigeren van tandprotheses.

 

Laat een implantaat plaatsen bij TTL Appelhof

Neem direct contact met ons op voor een afspraak om een implantaat in Deventer te laten plaatsen. Wij kunnen u optimaal van dienst zijn op het gebied van tandtechnische zaken. Via het contactformulier op onze website neem je direct eenvoudig contact op. Wij helpen je graag verder. Ook voor meer informatie neemt u contact met ons op.

Wat zijn de voor- en nadelen van implantaten?

Implantaten hebben veel voordelen. Uw nieuwe tanden zijn namelijk stevig op de implantaten bevestigd en u kunt weer zonder enige problemen genieten van eten. Daarnaast vergt de onderhoud van implantaten evenveel aandacht als bij uw eigen tanden en kiezen. De nadelen van implantaten is dat het behandeltraject bij elk persoon anders is. Elk gebit is namelijk ook anders. Het plaatsen van een implantaat in Deventer doen wij daarom met veel zorg en aandacht.

Is het plaatsen van een implantaat pijnlijk?

U wordt plaatselijk verdoofd en de behandeling zelf is zelden pijnlijk. Na de ingreep en de uitwerking van de verdoving voelt u wel altijd napijn en een zwelling, wat goed te bestrijden is met een pijnstiller. Plaats uw implantaat in Deventer bij TTL Appelhof en wij zorgen ervoor dat de behandeling zorgvuldig en zo pijnloos mogelijk verloopt.

Wat is de levensduur van een implantaat?

Wanneer u implantaat correct is geplaatst, hebben ze een lange levensduur. Maar liefst 90% van de implantaten gaat meer dan 10 jaar mee. Het komt ook bijna niet voor dat een implantaat niet succesvol ingroeit en de kans op volledige genezing is altijd erg groot.

Kunt u alles eten met implantaten?

Het wordt na het plaatsen van implantaten sterk afgeraden om hard voedsel te consumeren, omdat dit de implantaat belast. Het kaakbot heeft namelijk zo’n 2 tot 3 maanden de tijd nodig om rond de implantaat te groeien en te genezen.