STOPPEN MET SNURKEN?

Snurkbeugel in Deventer

Snurkbeugel in Deventer aanschaffen omdat u wilt stoppen met snurken? Misschien zit u knikkebollend op kantoor, kunt u zich slecht concentreren of raakt u snel geïrriteerd. Of heeft uw partner last van het geluid dat u in de nachtelijke uurtjes veroorzaakt? Dan heeft u wellicht last van slapeloosheid. Slaapproblemen worden onder andere veroorzaakt door snurken en, in het ergste geval, slaapapneu. Een snurkbeugel die op maat voor u is gemaakt kan in dit geval uitkomst bieden en draagt bij aan een goede nachtrust. Neem contact op voor meer informatie.

Snurken

Snurken kan grote gevolgen hebben voor degene die snurkt en voor zijn of haar partner. In het meest gunstige geval is snurken vooral een sociaal probleem. De snurker houdt zijn of haar omgeving wakker door een geluid te produceren dat oploopt tot wel 80 decibel. Oordopjes, apart slapen en irritaties: een groot deel van de Nederlanders krijgt ermee te maken als gevolg van snurken. In de meest ernstige fase van snurken is er sprake van Obstructief Slaap Apneu Syndroom (OSAS), oftewel slaapapneu.

Bij slaapapneu sluit de tong steeds voor korte of lange tijd de luchtweg af, met als gevolg dat het lichaam te weinig zuurstof krijgt. Omdat het lichaam hierop reageert door meerdere malen per nacht wakker te worden, slaapt u onrustig. Dit leidt dan vaak tot problemen op de werkvloer, spanningen in een relatie en ernstige gezondheidsklachten. Het is daarom van groot belang dat snurk- en apneuproblemen verholpen worden door een MRA anti-snurkbeugel.

GRATIS APKunstgebit:

Wilt u uw kunstgebit gratis laten beoordelen? Neem contact op voor een APKunstgebit

Snurk problemen

Hoe effectief is een anti-snurkbeugel?

Uit onderzoek blijkt dat een snurkbeugel in Deventer een effectieve behandeling is tegen snurken en slaapapneu. Zo bleek namelijk dat maar liefst 96% van de vrouwen en mannen die een MRA snurkbeugel gebruiken geen last meer hebben van slapeloosheid.

De effecten van een anti-snurkbeugel op een rij:

  • U slaapt beter, waardoor u meer energie hebt
  • Gezond ademhalingspatroon waardoor u minder negatieve effecten ervaart van snurken en slaapapneu
  • Uw partner ligt niet meer wakker de stokkende adenhaling en het gesnurk

Hoe werkt een snurkbeugel?

Maar hoe werkt een anti-snurkbeugel precies? MRA is de afkorting van Mandibualir Repositie Apparaat. Deze beugel duwt de onderkaak iets naar voren, zodat de luchtweg groter wordt. Dit zorgt voor het anti snurk effect. De snurkbeugel wordt op maat voor u gemaakt en is daarom heel comfortabel in gebruik. U kunt gewoon blijven slikken en praten. Het mondstuk van de beugel zit om de tanden heen, waardoor deze voorkomt dat de onderkaak naar beneden zakt.

Bijwerkingen van een snurkbeugel

Het gebruik van een snurkbeugel kan voor een aantal bijwerkingen zorgen tijdens de eerste dagen en weken. De bijwerkingen zijn maar tijdelijk en verdwijnen vanzelf. U kunt de volgende bijwerkingen ervaren:

  • Gevoelig gebit
  • Gevoelig tandvlees
  • Gevoelige kaken
  • Droge mond

Vergoeding van de zorgverzekering

Als u een snurkbeugel wilt kopen, vraagt u zich wellicht af: vergoedt mijn zorgverzekering wel de beugel? Wij geven graag duidelijkheid. In het geval van slaapapneu vergoeden de meeste zorgverzekeraars voor een groot deel de anti-snurkbeugel uit de basis- of aanvullende verzekering. Er moet wel eerst een slaaponderzoek plaatsvinden. U kunt van tevoren bij uw zorgverzekeraar informeren of het kopen van een MRA snurkbeugel wordt vergoed.

Toegankelijke en eerlijke specialisten

Op tandtechnisch gebied is er meer mogelijk dan u denkt. Daarom kunt u altijd een afspraak maken voor een oriënterend gesprek bij TTL Appelhof. Onze specialisten informeren u over tandvervangende voorzieningen, cosmetische behandelingen en snurkbeugels. Zij zijn allesbehalve ‘witte jassen’: onze specialisten zijn toegankelijk, eerlijk en geven een heldere uitleg over de verschillende mogelijkheden die wij bieden.

Stoppen met snurken? Neem contact op

Wilt u stoppen met snurken en bent u op zoek naar een effectieve oplossing? Neem gerust contact op en win meer informatie in over de mogelijkheden van een snurkbeugel in Deventer. We denken graag met u mee.