Tanden bleken in Deventer

Wilt u uw tanden bleken in Deventer? TTL Appelhof is een tandtechnisch laboratorium in Deventer en staat voor u klaar op het gebied van cosmetische en functionele tand- en implantaattechniek. Dit betekent dat u hier aan het juiste adres bent voor het tanden bleken. U krijgt weer prachtige witte tanden waar u weer een lange tijd van kunt genieten.

Tanden laten bleken in Deventer bij TTL Appelhof

  • Zeer gespecialiseerd, tandtechnisch laboratorium is een stap hogerop dan de tandarts
  • Meer dan 85 jaar ervaring op het gebied van tandtechniek
  • Topkwaliteit en service

Neem direct contact op voor een afspraak om uw tanden te laten bleken in Deventer. Ook wanneer u meer informatie wenst, kunt u gerust contact opnemen.

Waarom de tanden laten bleken?

Er zijn verschillende redenen waarom u uw tanden kunt laten bleken. Uw tanden zullen gedurende uw hele leven verkleuren, wat kan betekenen dat uw gebit donkerder wordt. Dit kan onder meer komen door voedings- en geneesmiddelen en uw tandglazuur die steeds dunner wordt. Het is een geheel natuurlijk proces, waar bepaalde factoren invloed op hebben. De kleurverandering kan echter gekeerd worden, door middel van het bleken van de tanden. Het bleken van de tanden zorgt ervoor dat de tanden een paar tinten lichter worden en u een stralend wit gebit hebt.

Het bleekproces

Bij het bleken van tanden wordt 6% waterstofperoxide in gelvorm gebruikt. Deze gel brengen wij aan op de tanden en kiezen. Vanaf hier doet de bleekvloeistof het werk: de gel dringt het glazuur en tandbeen binnen en breekt de kleurmoleculen af die voor de verkleuring zorgen. De oppervlakkige laag verkleuringen van je tandglazuur verdwijnt hierdoor. Het resultaat? Een gebit die weer gezien mag worden! Gemiddeld geniet u 2 tot 2,5 jaar van de behandeling. Echter is dit ook afhankelijk van uw eet- en drinkgewoonten en het onderhoud.

Tijdens het bleken wordt het glazuur van de tanden iets poreuzer. Dit is iets tijdelijks, maar betekent wel dat bepaalde etenswaren en dranken het bleken kunnen beïnvloeden. Wat u tijdelijk niet kunt eten en drinken, krijgt u te horen bij uw behandeling. Na zes weken kunt u het uiteindelijke bleekresultaat zien, omdat dan het glazuur weer op sterkte is.

Uw tandtechnisch expert

Wij kunnen ons goed voorstellen dat u met een mooi gebit meer zelfverzekerd door het leven gaat. Niet alleen voor het bleken van uw tanden is TTL Appelhof dé tandtechnische expert in Deventer en omstreken. Ook voor tandprotheses en het plaatsen van implantaten bent u van harte welkom. Omdat wij een stap verder gaan dan de tandarts, kunnen wij u optimaal van dienst zijn bij het aanmeten, aanbrengen en corrigeren van een kunstgebit. Daarnaast gaan wij zeer zorgvuldig te werk bij het plaatsen van implantaten en kronen.

 

Maak direct een afspraak

Wilt u uw tanden laten bleken in Deventer? Maak dan direct een afspraak door contact met ons op te nemen. Ook als u eerst nog meer informatie wenst, kunt u contact opnemen. Wij vertellen u graag meer over het bleken van uw tanden en alles daar omheen.

Wat zijn de voor- en nadelen van tanden bleken?

Tanden laten bleken bij TTL Appelhof in Deventer heeft zeker voordelen. Uw glimlach mag weer gezien worden en uw zelfvertrouwen krijgt een boost. De behandeling wordt op een professionele en veilige manier uitgevoerd door een tandtechnisch specialist. De nadelen zijn dat tanden gevoeliger kunnen raken na een bleekbehandeling. Daarom vragen we u om uw tanden goed te onderhouden na het bleken.

Hoe lang blijft het effect van tanden bleken?

Doorgaans geniet u na een bleekbehandeling zo’n 2 tot 2,5 jaar van een stralend wit gebit. Echter is dit ook sterk afhankelijk van uw eet- en drinkgewoonten en het onderhoud. Wanneer u bijvoorbeeld rookt of veel koffie, thee of rode wijn consumeert, houdt het effect van tanden bleken minder lang aan.

Is tanden bleken veilig?

Ja, tanden laten bleken in Deventer is compleet veilig. Wel vragen we u dit alleen te doen in overleg met uw eigen tandarts of mondhygiënist. Dit is om er zeker van te zijn dat uw gebit en tandvlees geschikt zijn voor de behandeling.

Wat mag u niet doen na tanden bleken?

Na de behandeling adviseren we u om de eerste 3 uur niets anders dan water te nuttigen. Rookt u? Dit wordt de eerste 3 uur ook sterk afgeraden. 48 uur na de behandeling is het ook van belang dat u alleen wit eten en drinken nuttigt om het optimale resultaat te behalen. Etenswaren en dranken zoals bieten, kerrie, augurken, koffie, rode wijn, snoep, tomatensaus kunt u daarom het beste vermijden tijdens de eerste 48 uur na de behandeling.