Loopt u op uw tandvlees?

Uw gebit in topconditie

Een mooi gebit met TTL Appelhof

Een mooi en gezond gebit, hoe belangrijk is dat voor u? TTL Appelhof vervaardigt cosmetische en tandtechnische oplossingen voor wie te maken heeft met een verloren kies, tandverkleuring of een ander gebitsprobleem. Ook weten wij raad met snurkproblemen en slaapapneu. Onze specialisten stellen u bovendien op uw gemak.

Bel 0570 - 61 22 61 voor meer informatie.

Patiëntinformatie van TTL Appelhof

Dagelijks maken tandartsen in de regio Deventer gebruik van de producten en diensten van TTL Appelhof. Wij leveren onderstaande voorzieningen op maat:

Implantaten

TTL Appelhof heeft zich ontwikkeld tot een uiterst deskundig laboratorium voor implantologie. Meer informatie over implantaten leest u in de brochure

Protheses / Kunstgebit

TTL Appelhof heeft zich ontwikkeld tot een uiterst deskundig laboratorium voor protheses / kunstgebitten. Meer informatie over protheses leest u in de brochure

Door een kapje van metaal of porselein vast te lijmen op een afgesleten tand of kies, krijgt deze zijn oorspronkelijke vorm en functie weer terug. Dit kapje noemt men een kroon. Meer informatie over kronen leest u in de brochure

Een brug bestaat uit 2 of meer kronen die samen een ontbrekende tand of kies vervangen. Deze worden aangebracht om te voorkomen dat andere tanden of kiezen scheef gaan staan, om beter te kunnen kauwen of om het uiterlijk te verbeteren. 

Een facing biedt uitkomst als er sprake is van verkleurde tanden, een spleetje tussen de tanden of een afgebroken tand. Door een laagje tandkleurig vulmateriaal aan te brengen verandert de kleur of vorm van een tand. 

In tegenstelling tot bruggen, kronen en implantaten, is een frame een tandvervanging die u wel uit de mond kunt nemen. In overleg met de tandarts kiest een patiënt voor een frame- of plaatprothese die verloren tanden en kiezen vervangt. 

Gebitsbeschermers

De ideale gebitsbeschermer biedt maximale bescherming tegen schade aan de tanden. De gebitsbeschermer zit stevig, maar ook prettig. Daarnaast mag het de ademhaling niet verstoren.

Bleekmallen

Gedurende uw leven zal de kleur van uw tanden veranderen, wat tot gevolg heeft dat de tint van het gebit donkerder wordt. Deze verkleuring doet zich in de loop der jaren voor en is een natuurlijk proces, dat onder invloed van diverse factoren plaatsvindt. Om de kleurverandering van het gebit te keren, kan men ervoor kiezen om de tanden te bleken. Neem contact op met TTL Appelhof voor een afspraak

Bang voor de tandarts?

U bent niet de enige die er tegenop ziet om plaats te nemen in de tandartsstoel. De specialisten van TTL Appelhof nemen uw angst weg door de behandeling stap voor stap met u door te nemen en u van heldere uitleg te voorzien. Ga gerust even in de stoel liggen zonder dat u behandeld wordt. Zo went u (opnieuw) aan de praktijk. Hoewel het bezoek aan de tandarts voor sommigen vervelend blijft, kunnen we u alvast geruststellen.

Uw gebit in topconditie

Of u nu een ‘eigen’ gebit of kunstgebit heeft, een goede mondhygiëne is van groot belang. Door uw gebit actief te verzorgen en regelmatig de tandarts te bezoeken, houdt u uw mond in topconditie. Natuurlijk geldt dit ook voor het gebit van uw kind. Een goede verzorging en regelmatig poetsen vormen de basis voor een gezond gebit dat een leven lang meegaat. Zodra uw kind heeft gewisseld, is het verstandig om de tandarts te vragen naar preventieve maatregelen zoals sealen en fluorbehandelingen. Bent u op zoek naar een tandarts, mogelijk kunnen wij u verder helpen binnen ons netwerk.

Verzekering en vergoeding

Op de vraag of uw verzekering de kosten voor een tandartsbehandeling dekt, bestaat geen algemeen antwoord. De vergoeding is onder andere afhankelijk van uw verzekeraar, het door u gekozen pakket en de inhoud van de behandeling. 

Vragen?

Controleer de polisvoorwaarden van uw verzekering of neem contact op met de zorgverzekeraar als u wilt weten of uw behandeling wordt vergoed. 

Meest gestelde vragen over implantaten

Kan iedereen geholpen worden bij TLL Appelhof?

Ja, het maakt niet uit of u een tandarts heeft of niet. Tandtechnisch Laboratorium Appelhof werkt samen met 50 tandartsen, implantologen en kaakchirurgen uit de regio. Onze specialisten komen 2 keer per dag bij uw behandelaar, waardoor wij nauw met elkaar kunnen overleggen over uw wensen en behandeling.  Bovendien staat TLL Appelhof open voor samenwerkingsverbanden met iedere tandarts, implantoloog en laboratorium.

 

Is mijn leeftijd van belang?

Nee, uw leeftijd is niet relevant. Wel is uw gezondheid van belang. Gebruikt u bloedverdunners of andere medicijnen? Dan overlegt TTL Appelhof met de behandelaar of de implantaten geplaatst mogen worden. Als u jonger dan 18 bent, moet onderzocht worden of u gestopt bent met groeien. Roken? Liever niet.

 

Wat kosten implantaten en worden deze vergoed door de verzekering?

Een volledige boven- en onderprothese op implantaten wordt in de meeste gevallen voor 75% vergoed uit de basisverzekering. Omdat de grootste problemen zich meestal voordoen bij een uitneembare onderprothese, wordt er vaak overgegaan op een prothese met implantaten. De eigen bijdrage voor een dergelijke prothese, ook wel klikprothese genoemd, bedraagt € 250,- plus € 40,- voor het vooronderzoek. Dit geldt overigens ook een voor een bovenprothese met implantaten. Hierbij inbegrepen is een prothese zonder implantaten voor de tegenoverliggende kaak.

 

Voor kronen en bruggen op implantaten kunt u het beste eerst een intake doen bij uw behandelaar en een begroting opvragen, aangezien ook de soort implantaten en opbouwstructuur prijsbepalend zijn. Kroon- en brugwerk op implantaten kost grofweg tussen de € 1700,- en € 2000,- per implantaat inclusief plaatsen en gebitsvervanging. Vraag uw zorgverzekeraar of u voor (gedeeltelijke) vergoeding in aanmerking komt.

 

Hoeveel tandartsbezoeken zijn nodig voor de behandeling?

Het plaatsen van een implantaat gebeurt in 1 behandeling. De gehele behandeling, inclusief het aanmeten van de gebitsprothese, kost vanaf het eerste onderzoek tot de eindcontrole 6 à 8 bezoeken. Voor het plaatsen van kroon- en brugwerk op implantaten moet u rekening houden met 2 of 3 tandartsbezoeken na implanteren.

Wat zijn de voordelen van implantaten ten opzichte van andere gebitsvervangingen?
Als 1 of meerdere tanden ontbreken, hoeft u met implantaten geen gezonde tanden of kiezen op te offeren om ontbrekende tanden of kiezen terug te plaatsen. In tegenstelling tot conventionele bruggen of gedeeltelijke gebitsprotheses zijn er geen buurelementen nodig. Het onnodig slijpen aan gezonde tanden of kiezen die naast het te vervangen element staan is met een implantaat ook niet meer aan de orde. Natuurlijk zijn comfort en uiterlijk voor veel mensen een belangrijke reden. Met kroon- en brugwerk op implantaten voelt en ziet uw gebit eruit als van uzelf.

Bij een volledig tandloze kaak of kaken is het voordeel van een implantaat dat de tanden en kiezen weer vast aan de kaak zitten. Hierdoor neemt uw kauwvermogen toe en geniet u weer volop van uw maaltijden. Maag- en darmklachten en andere lichamelijke klachten die zijn ontstaan door een slecht kauwvermogen, nemen snel af. Bij een bovenprothese op implantaten kan de verhemelteplaat van de prothese voor een groot deel worden weggelaten, waardoor de tong het gehemelte weer kan raken. De mond voelt minder vol, de smaakbeleving wordt groter en u kunt weer zorgeloos lachen, zingen, sporten en niezen. Bovendien slinkt de kaak niet verder op de plaats van de implantaten.

Hoe veilig zijn tandheelkundige implantaten?
Langdurige klinische onderzoeken tonen positieve langetermijnresultaten, waaruit blijkt dat u een leven lang plezier heeft van implantaten. De schroefdraad verankert het implantaat in het bot zodat het op zijn plaats blijft. Ook niet geheel onbelangrijk: implantaten zijn van het lichaamsvriendelijke materiaal titanium gemaakt.

Doet de behandeling pijn?
Een plaatselijke verdoving zorgt ervoor dat u geen pijn voelt tijdens het plaatsen van de implantaten. Na behandeling kan het gebied een paar dagen gezwollen zijn en pijnlijk aanvoelen. Gebruik dan een gewone pijnstiller of vraag uw behandelaar om een sterkere pijnstiller voor te schrijven.

Hoe lang kan ik niet werken?
Nadat de implantaten geplaatst zijn, komt het voor dat uw gezicht er wat gezwollen en beurs uitziet. De meeste patiënten gaan de volgende dag weer naar hun werk.

Kan ik mijn prothese dragen nadat de implantaten zijn geplaatst?
Het is verstandig om de prothese zoveel mogelijk uit te doen of het liefst helemaal niet te dragen in de eerste week na de behandeling. Als u de prothese om esthetische redenen niet een week lang kunt missen, is het mogelijk om deze aan te passen. Wilt u uw prothese absoluut niet uitdoen, overleg dit dan met uw behandelaar. Ook dient u uw eetgewoontes een tijdje aan te passen. Zacht, geprakt en vloeibaar eten, zoals Brinta, broodpap, bonen en soep verdienen de voorkeur boven andere maaltijden.

Hoe verzorg ik mijn nieuwe tanden?
Zoals uw eigen tanden. Poets 3 keer per dag en gebruik flosdraad, ragers en tandenstokers voor een optimaal resultaat. Natuurlijk dient u ook de tandarts en/of mondhygiëniste te bezoeken. Hij of zij zal u laten zien wat de juiste manier is om uw tanden en implantaten te verzorgen.

Verkleuren of beschadigen mijn nieuwe tanden door koffie, thee of wijn?
Niet meer dan bij natuurlijke tanden. Uw tandarts zal een tandpasta aanbevelen die dit helpt voorkomen. Een kunstgebit of klikgebit kunt u het beste uitdoen en poetsen met groene zeep en een zachte tandenborstel. 

Meest gestelde vragen over implantaten

Kan iedereen geholpen worden bij TLL Appelhof?

TLL Appelhof staat open voor samenwerkingsverbanden met iedere tandarts, implantoloog en laboratorium.

Is mijn leeftijd van belang?

Nee, uw leeftijd is niet relevant. Wel is uw gezondheid van belang, even goed gebruikt u bloedverdunners of andere medicijnen, dan hoeft dit geen belemmering te zijn. Uiteraard gaat dit in overleg met uw behandelaar. Als u jonger dan 18 bent, moet onderzocht worden of u gestopt bent met groeien. Roken? Liever niet.

Wat kosten implantaten en worden deze vergoed door de verzekering?

Een volledige boven- en onderprothese op implantaten / klikgebit of klikprothese genoemd wordt in de meeste gevallen voor het grootste gedeelte vergoed uit de basisverzekering.

Voor kronen en bruggen op implantaten kunt u het beste eerst een intake doen bij uw behandelaar en een begroting opvragen, aangezien ook de soort implantaten en opbouwstructuur prijsbepalend zijn. Kroon- en brugwerk op implantaten kost grofweg tussen de € 1700,- en € 2000,- per implantaat inclusief plaatsen en gebitsvervanging. Vraag uw zorgverzekeraar of u voor (gedeeltelijke) vergoeding in aanmerking komt.

Hoeveel tandartsbezoeken zijn nodig voor de behandeling?

Het plaatsen van een implantaat gebeurt in 1 behandeling. De gehele behandeling, inclusief het aanmeten van de gebitsprothese, kost vanaf het eerste onderzoek tot de eindcontrole 6 à 8 bezoeken. Voor het plaatsen van kroon- en brugwerk op implantaten moet u rekening houden met 2 of 3 tandartsbezoeken na implanteren.\

Wat zijn de voordelen van implantaten ten opzichte van andere gebitsvervangingen?

Als 1 of meerdere tanden ontbreken, hoeft u met implantaten geen gezonde tanden of kiezen op te offeren om ontbrekende tanden of kiezen terug te plaatsen. In tegenstelling tot conventionele bruggen of gedeeltelijke gebitsprotheses zijn er geen buurelementen nodig. Het onnodig slijpen aan gezonde tanden of kiezen die naast het te vervangen element staan is met een implantaat ook niet meer aan de orde. Natuurlijk zijn comfort en uiterlijk voor veel mensen een belangrijke reden. Met kroon- en brugwerk op implantaten voelt en ziet uw gebit eruit als van uzelf.

Bij een volledig tandloze kaak of kaken is het voordeel van een implantaat dat de tanden en kiezen weer vast aan de kaak zitten. Hierdoor neemt uw kauwvermogen toe en geniet u weer volop van uw maaltijden. Maag- en darmklachten en andere lichamelijke klachten die zijn ontstaan door een slecht kauwvermogen, nemen snel af. Bij een bovenprothese op implantaten kan de verhemelteplaat van de prothese voor een groot deel worden weggelaten, waardoor de tong het gehemelte weer kan raken. De mond voelt minder vol, de smaakbeleving wordt groter en u kunt weer zorgeloos lachen, zingen, sporten en niezen. Bovendien slinkt de kaak niet verder op de plaats van de implantaten.

Hoe veilig zijn tandheelkundige implantaten?

Langdurige klinische onderzoeken tonen positieve langetermijnresultaten, waaruit blijkt dat u een leven lang plezier heeft van implantaten. De schroefdraad verankert het implantaat in het bot zodat het op zijn plaats blijft. Ook niet geheel onbelangrijk: implantaten zijn van het lichaamsvriendelijke materiaal titanium gemaakt.

Doet de behandeling pijn?

Een plaatselijke verdoving zorgt ervoor dat u geen pijn voelt tijdens het plaatsen van de implantaten. Na behandeling kan het gebied een paar dagen gezwollen zijn en pijnlijk aanvoelen. Gebruik dan een gewone pijnstiller of vraag uw behandelaar om een sterkere pijnstiller voor te schrijven.

Kan ik mijn prothese dragen nadat de implantaten zijn geplaatst?

Het is verstandig om de prothese zoveel mogelijk uit te doen of het liefst helemaal niet te dragen in de eerste week na de behandeling. Als u de prothese om esthetische redenen niet een week lang kunt missen, is het mogelijk om deze aan te passen. Wilt u uw prothese absoluut niet uitdoen, overleg dit dan met uw behandelaar. Ook dient u uw eetgewoontes een tijdje aan te passen. Zacht, geprakt en vloeibaar eten, zoals Brinta, broodpap, bonen en soep verdienen de voorkeur boven andere maaltijden.

Hoe verzorg ik mijn nieuwe tanden?

Zoals uw eigen tanden. Poets 3 keer per dag en gebruik flosdraad, ragers en tandenstokers voor een optimaal resultaat. Natuurlijk dient u ook de tandarts en/of mondhygiëniste te bezoeken. Hij of zij zal u laten zien wat de juiste manier is om uw tanden en implantaten te verzorgen.

Verkleuren of beschadigen mijn nieuwe tanden door koffie, thee of wijn?

Niet meer dan bij natuurlijke tanden. Uw tandarts zal een tandpasta aanbevelen die dit helpt voorkomen. Een kunstgebit of klikgebit kunt u het beste uitdoen en poetsen met groene zeep en een zachte tandenborstel.